VEG-ŠKVARKOVNÍK

Dnes som na vás skúšala novinku – špaldové bagle (ktoré už poznáte, klasika), ALE plnené oškvarkami s bryndzou, a druhú verziu plnenú ne-škvarkami od nemenovaného slovenského výrobcu tofu.
Ktosi mi totiž povedal, že keď kysnuté cesto potriem ‚oškvarkovou‘ nátierkou od Luntera, bude to chutiť ako oškvarky.

Nebolo to celkom tak, ale nebolo to ani zlé.
V podstate mi to chutilo. A mne odomňa máločo chutí.
Tak som dnes znovu napiekla. Že čo vy na to.

„Sója??? Preboha, daj to preč!!“, vykríkol Pán Kolumbia, keď zistil, z čoho je to vyrobené, a celého ho striaslo. Okamžite siahol po bryndzovom, hoci sa to ku ‚gaspaču‘ ako príloha vôbec nehodilo.

„Bryndza?? Bryndza je jed!!“, vykríkol Rasťo Advokát, a dal si radšej dezert.

Potom prišiel Kapitán, zázračne omladnutý po dvoch rokoch čo tu nebol (alebo si začal farbiť bradu?????).
„Marhuľová??? Brrrrr, bleee“, chvel sa ako Tóno Hrnko na plese vegetariánov.

Zaklincoval to hosť, ktorý sa uvolil kúpiť veg-škvarkovník, a keď som naňho, už neviem prečo, zavolala ‚Pán Veg-škvarkovník‘, okamžite sa ohradil „..ja som Pán-s-problémovými-hodinkami“.

Skrátka, dnes ste sa celý deň otriasali, a veg-škvarkovník sa, napriek svojmu atraktívnemu vzhľadu a bez akejkoľvek degustácie, stretol s hlbokým odporom. Čosi ako pekná, vzdelaná, inteligentná žena s konfekčnou veľkosťou 34, dvoma mačkami a bytom v centre mesta.

Ja to rešpektujem. Keď si už myslím, že vás poznám, milí hostia, urobíte niečo nečakané. Aj preto ma táto robota stále baví.

Lenže čo teraz spravím s chladničkou plnou veg-škvarkovej..?