LEN NA OBJEDNÁVKU: Rybacia soljanka (zo sumca)

Neriešte divoké zloženie tejto polievky a dajte si ju ako „kompletku“. Má to tak byť. Olivy, kôpor a smotanu som v prípade intolerancie ochotná vynechať.

Soljanka je tradičná polievka z krajín na východ od Slovenska. Ja som napríklad moju prvú jedla v Altajskom kraji, hlboko na Sibíri. Existujú desiatky mäsových verzií, ale rybacia tiež nie je na zahodenie. Základ tvorí rybací vývar, rybie mäso, kvasené uhorky, kapary, paradajky, koreňová zelenina, zemiaky, čierne olivy a kyslá smotana. Krajina pôvodu mäsa: SK.
Alergény: 4, 7 (kyslá smotana), 9, obsahuje cibuľu, papriku, paradajky, bez cesnaku

400ml 6,40€ | 600ml 9,60€ | vedierko 1000ml 16,00€ (+0,50€/vedierko)