Rybacia soljanka

Polievka ožranov i gurmánov. Vyprošťovák. Neriešte divoké zloženie a dajte si ju ako „kompletku“. Má to tak byť.

Soljanka je tradičná polievka z krajín na východ od Slovenska. Ja som napríklad moju prvú jedla v Altajskom kraji, hlboko na Sibíri. Existujú desiatky mäsových verzií, ale rybacia tiež nie je na zahodenie. Základ tvorí rybací vývar, rybie mäso, kvasené uhorky, kapary, baklažán, paradajky, koreňová zelenina, zemiaky, čierne olivy a kyslá smotana. Olivy, kôpor a smotanu som v prípade predloženia písomného potvrdenia od lekára ochotná vynechať. 🙂
Alergény: 4, 7 (kyslá smotana), 9, obsahuje papriku, paradajky, bez cibule, bez cesnaku. Ryby: SK, Hubice

400ml 6,40€ | 600ml 9,60€ | 1000ml 16,00€