Bistro Polievočka je môj koníček, živobytie a sociálny experiment v jednom. Jedlom budujem okolo seba komunitu priateľských ľudí, ktorým záleží na sebe, iných ľudoch a životnom prostredí. Obklopujem sa hosťami, ktorí majú otvorenú myseľ. Čítajú zloženie výrobkov, zaujíma ich pôvod surovín a jedia vedome. Jedlo je pre nich viac než nutný výdavok alebo objekt na fotenie.
Vítam hostí, ktorí pochopili moju zero-waste filozofiu.
Nevarím “zdravo” a reštauráciám, ktoré sami seba označujú za "zdravé", sa vyhýbam. Pretože, čo je to "zdravé"? Čo jednému prospieva, druhému škodí. Varím bez múky, glutamanu, používam vajcia v bio kvalite. Je toto definícia zdravia? Moje jedlo pôsobí skôr blahodarne. Snažím sa, aby bolo chutné a zaujímavé.
A aby ste sa najedli.
POLIEVKA je totiž, aspoň pre mňa, ideálny pokrm.
Môžete ju mať každý deň, dokonca viac krát. Zakaždým vie byť iná. Raz si dáte mäsovú, potom zeleninovú, rybaciu, exotiku s kokosovým mliekom, vývar.. Môžete ju dať bez obáv deťom.
Nech už v živote pôjdem kamkoľvek, variť pre seba a ľudí okolo mňa bude mať vždy zmysel. A ak sa raz ľudstvo vráti o sto rokov späť alebo posunie vpred, táto práca bude stále užitočná.