RUMOVÉ INTERVALY

Odkedy som pochopila, že dobrý rum začína od 35 eur vyššie, prestala som piť Bacardi a začala som si s Jeremym, rekvalifikovanou pornohviezdou 80tich rokov. Podľa informácií na internete začal Jeremy kariéru presne v roku, keď som sa ja narodila, čo je zaujímavá zhoda náhod.

Ale na pečenie je dobré aj Bacardi. Môj rumový cheesecake vám zakaždým spôsobí veľa radosti.
Dokonca Pán Kolumbia, ktorý nejedáva sladké a bráni sa koláčom ako pankáč nedeľnej omši na Nova Rocku, si ho občas dá.

Tak to má byť.

Všimla som si ešte jednu vec. Tí, čo majú radi rum, sú navzájom prepojení. Možno tým rumom.

Ja to volám ‚interval‘.

Stephen King má na túto tému dobrú poviedku, kde vesmírnych jašterov, ktorí ovládli Zem a vedúce pozície v korporáciách, vidia iba tzv. ‚desiatnici‘, ľudia čo fajčia cigarety pred bizniscentrami, a jašteri vďaka cigaretám nedokážu manipulovať s ich mozgom.

Napríklad, môj hosť Kiwi-Lukáš má rovnaký interval ako Nina Sokolie-Oko.
Vôbec sa nepoznajú, žijú každý v inej mestskej časti, dokonca sem ani pravidelne nechodia. No keď prídu, stretnú sa tu v rovnakom čase.
Minule som ich už zoznámila. Podľa mňa by si mali aj čo povedať, keby náhodou chceli, a nie len preto, že obaja majú radi rum.

Kiwi-Lukáš kupuje už rovno dva ‚cheesecaky‘, oba pre vlastnú potrebu.

Nina Sokolie-Oko zhodnotila koláč na prvý krát takto: „Dýchla som na psa a odišiel.“

Ale najlepšia bola aj tak moja kolegyňa Hanka:
„Zjedla som to a išla som rovno spať.“