Možno ste si všimli, možno nie, že pečivo a koláče v bistre už dlhodobo pečiem iba zo špaldovej múky. Nie je to panské huncútstvo, mám na to dôvod: mnoho našich hostí má intoleranciu na lepok, zopár šťastlivcov však toleruje špaldovú múku. Prejsť z klasickej pšeničnej na špaldovú múku bolo pre mňa jednoduché, a oni si konečne mohli dať koláč a prílohu k polievke.
Máme už celkom slušnú spotrebu, tak som sa začala rozhliadať po múke vo vreciach. Nie že by ju v našom bistre s výmerou kúpeľne v petržalskej garsónke bolo kam dať, ale (okrem iného) to minimalizuje aj množstvo vyhodených obalov.
Chcela som iba slovenského výrobcu, podporiť slovenskú produkciu. A to bol trochu problém, pretože drvivá väčšina špaldovej múky v obchodoch je zo zahraničia, z Čiech a Rakúska.
Ale našla som! Od budúceho týždňa vám pečieme už z múky z mlyna PD Sokolce. 🙂