NEWCASTLE

Sú miesta, kde sa cítite dobre. Nezáleží, koľkokrát ste tam už boli. Viete tam ísť kedykoľvek zas. A keď odchádzate, myslíte na to, ako sa sem opäť vrátite. Čosi ako vaše obľúbené polievkové bistro. Pre mňa je takým miestom Newcastle. … PREČÍTAŤ

0
PRIORITY

…. …. „Segedín nechcem, mäso nejem z etických dôvodov.“ „Tak dám zeleninovú?“ „Nie, kohútí boršč.“ „Ale to je mäsová polievka.“ „Aha, a veľmi?“ „Áno veľmi, je to vývar, s mäsom.“ „Tak mi ho daj, ale bez mäsa, je mi ľúto … PREČÍTAŤ

0
DUŠIČKY

Nemáte to odkiaľ vedieť, no takto pred pár rokmi, tesne na Dušičky, zomrel môj otec. Nikto si nič nevšimol, bistro bolo normálne otvorené. Zamestnávala som vtedy ľudí na TPP a Sociálna poisťovňa akceptuje smrť ako dôvod na odpustenie odvodov, len … PREČÍTAŤ

0
TABU :)

Tento mesiac ste u mňa porušili viacero vašich osobných tabu. Išlo hlavne o kôpor, papriku a ryby. Dokážem pochopiť, aké to muselo byť ťažké. Ja po gastrotraumách zo Strednej Ázie kozu ani barana už nedám do huby. Nebola by ale … PREČÍTAŤ

0
Pamätáte si ešte na Pána-Čo-by-nemal?

Predvčerom, 19:11: ‚Kvetka, Pán-Čo-by-nemal sa sťažuje, že som mu teľací bagel s čedarom nezobrala. Budú aj zajtra?“ Ten istý večer, 21:50:’Kvetka, ak máte huspeninu navyše, prosím odložte mi jednu pre Pána-Čo-by nemal.‘ Aj vám sa zdá, že odkedy je Pán-Čo-by-nemal … PREČÍTAŤ

0
KATKINA RYBA

Dnes sme varili ‚základný‘ vývar z 20-tich kíl rybacích hláv a koží. Poslúži ako podklad na zajtrajšiu Balkánsku fish čorbu. „Kvetka, tá ryba je mimoriadne kvalitná,“ vraví mi nečakane Dada od hrnca pariacich sa vyvarených kostí. „Ako to vieš?? Veď … PREČÍTAŤ

0
O PÁNOVI ČO-BY-NEMAL

„Hmm, nemal by som!,“ povie Pán-Čo-by-nemal vždy, keď príde po obed a ja mu menujem, aké dnes máme bagle. Viem, že mu chutí teľací. Pritom Pán-Čo-by-nemal vyzerá, že by aj mohol. So ženou majú dve malé deti, psa, dohodli sa, … PREČÍTAŤ

0
VŇAŤ

Nerozumiem, ako môže niekto nemať rád čerstvú petržlenovú vňať. Kôpor, koriander, estragón – dobre, tomu rozumiem. Aromatické. Podozrivé. Ale petržlen???Perlu stredoeurópskej gastronómie??Ja si ho dávam snáď do všetkého okrem zmrzliny. Vydávať sa, je mojou svadobnou kyticou. Môj bývalý muž to … PREČÍTAŤ

0
PRVÝKRÁT

Dneškom sa všetko uzavrelo. Kristína Romantika dnes prvýkrát ochutnala ‚gaspačo‘. Moja Dada, ktorá nezje ani hrášok, a k novým veciam pristupuje extrémne nedôverčivo, sedela v ‚salóniku‘ ticho ako pena, prvýkrát jedla morčaciu laksu, vegánsky ‚parížák‘, a ani nepípla. Kiwi Lukáš … PREČÍTAŤ

0
1 2 3 4 5 6 12